Pazar, Nisan 23, 2006

Yazmak ya da Yazamamak, İşte Bütün Mesele Bu

Yazamıyorum, vallahi de yazamıyorum. 36 yaş yazısında takıldım kaldım. Oturuyorum yazmaya başlıyorum, iki paragraftan sonra kalıyorum. Bir de içime sinmeyen bir yazıyı yayınlamak istemiyorum. Blog uzun zamandır hareketsiz, bunu da yazılarımı oluyan kişilere karşı saygısızlık olarak nitelendiriyorum. Böyle giderse 36 yaş yazısından sonra ilk yazım 37 yaş yazısı olacak gibi görünüyor. Bu da feci bir durum olur. O yüzden bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum.

Son iki ayım çok hareketli geçti ve sonuçta yeni bir işe başladım. Düzenim değişti, alışmaya çalışıyorum, kafam çok yoğun ve düşünecek çok şey var. Sanırım yazamama sebebim bu, kafamı toparlayamıyorum. Bana lütfen biraz süre verin, en kısa zamanda yeni yazıları yayınlayacağım.

Bu arada bugün 23 Nisan ve tarihimizde çok önemi bir gün. Bugün ulus iradesi kendini ortaya koyarak tam bağımsızlık için yola çıktı ve bu ulus mucizeyi gerçekleştirerek Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Bunu sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ile tüm şehitlerimize minnettarız. Ruhları şadolsun.

Pazartesi, Nisan 03, 2006

36. Yaş

Bugün 36. doğum günüm. 35 yaşımı geçtiğim için artık yolun yarısı bunalımlarında değilim. Son birkaç yıldır nedense doğum günlerimde bir hüzün çöküyordu üstüme. İlk yaşlılık bunalımını 21 yaşında, ikincisi 23 yaşında, sonuncusunu da 30 yaşında geçiren birisi için bu çok normal sanırım. Ama bu yıl ilk defa çok değişik bir şey oldu ve kesinlikle tuhaf bir doğum günü yaşıyorum.

Ne mi oldu? Öncelikle yeni bir işe başlayacağım ve tamamen tesadüf eseri bugün sözleşme yapmaya gittim. Ben sözleşmeyi imzalarken anlaştığım yerin uzun süredir devam eden satış görüşmeleri sonuçlandı ve yabancı bir grupla anlaşma yapıldığı açıklandı. Ve bunların hepsi benim doğum günümde oldu. Hayır mı, şer mi zaman içerisinde göreceğim, ama benim için çok ilginç bir gün olduğu kesin.

Artık 36 yaşındayım ve yaşlandığımı düşünmüyorum. Sadece biraz daha büyüdüm ve olgunlaştım. Her geçen gün de bu süreç devam ediyor. 36 yaşım , seni seviyorum.

Son 6 yıldır her doğum günümde Mask grubunun çok sevdiğim bir şarkısını dinliyorum. Bu yıl da dinledim. Bu benim geleneksel doğum günü şarkım.


… Yıllar geçiyor, yaşlanıyoruz galiba
Kim farketmiş ki biz farkedelim.

Koridorlar zaman içinde, geniş ışıklar, karanlıklar
Savaşlar, barikatlar, dostluklar, sessiz yalnızlıklar…

Yıllar geçiyor, yaşlanıyoruz galiba
Kim farketmiş ki biz farkedelim.